NASA’nın Güneş sondası, güneşe en yakın mesafede!

NASA’nın Parker Güneş Sondası, insanlık tarihindeki en iddialı uzay görevlerinden biriyle bir kez daha dikkatleri üzerine çekiyor. 2018 yılında Güneş’i daha yakından incelemek için fırlatılan Parker Sondası, önümüzdeki günlerde Güneş’e..

NASA’nın Güneş sondası, güneşe en yakın mesafede!

NASA’nın Parker Güneş Sondası, insanlık tarihindeki en iddialı uzay görevlerinden biriyle bir kez daha dikkatleri üzerine çekiyor. 2018 yılında Güneş’i daha yakından incelemek için fırlatılan Parker Sondası, önümüzdeki günlerde Güneş’e şimdiye kadarki en yakın mesafeden geçecek. Araç, Güneş’in yüzeyine yaklaşık 7 milyon kilometre kadar yaklaşarak bir kez daha kendi rekorunu kıracak.

Bu cesur görev, Parker Sondası’nın özel olarak tasarlanmış ısıl kalkanı sayesinde mümkün oluyor. Sıcaklıkların binlerce dereceye ulaştığı korona bölgesine dalış yapan sonda, Güneş’in manyetik alanları, plazma dinamikleri ve enerji parçacıklarının hareketlerini inceleyecek.

Parker Sondası’nın bu tarihi geçişi, bilim insanlarına Güneş rüzgarlarının kaynağını ve bu süreçlerin Dünya üzerindeki etkilerini daha iyi anlamaları için eşsiz bir fırsat sunuyor. NASA yetkilileri, bu verilerin sadece bilim dünyası için değil, aynı zamanda iletişim sistemlerimizi etkileyebilecek güneş kaynaklı manyetik fırtınaları öngörmek açısından da kritik olduğunu belirtiyor.

Bu rekor yaklaşım, Güneş fiziği ve uzay bilimi alanında çığır açan yeni bilgilere ulaşmayı vaat ediyor. İnsanlık, bir kez daha yıldızımızın sırrını çözmeye bir adım daha yaklaşıyor.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.